Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα - Tsantirinews.gr

Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

Λαφαζάνης: Να αρχίσει άμεσα ο διάλογος για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που συνεδρίαζε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, o οποίος έθετε θέμα έκτακτου συνεδρίου, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη πραγματοποιούσε την πρώτη ανοικτή εκδήλωση και απαντούσε στον πρωθυπουργό στα περί εναλλακτικού σχεδίου.

«Όταν ζητούσαμε και δεσμευόμαστε για την κατάργηση τους και όταν απορρίπταμε τη σύναψη νέων μνημονίων, ποια εναλλακτική λύση διαθέταμε; Ή δεν είχαμε εναλλακτική λύση;», αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και έβαλε στο ίδιο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, με το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά που υπέγραψαν τα δύο πρώτα μνημόνια.

Παράλληλα ζήτησε να αρχίσει άμεσα ο διάλογος για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

«Η έξοδος από την ευρωζώνη, αντίθετα από τη μακάβρια προπαγάνδα, με την προϋπόθεση ότι θα συνοδευτεί με τις κατάλληλες προοδευτικές πολιτικές που προτείνουμε, είναι βέβαιο πως μπορεί γρήγορα να ανατάξει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα. Το εθνικό νόμισμα, αποκαθιστώντας τη νομισματική κυριαρχία, μπορεί με μια νέα προοδευτική στρατηγική να γίνει ένα ισχυρό κίνητρο και εφαλτήριο για να ενισχυθούν σημαντικά οι εξαγωγές και να υποκατασταθούν εισαγωγές».
“Ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγάλο όχι”

«Χαιρετίζω την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα της Iskra, της ιστοσελίδας μας. Της ιστοσελίδας μας που έχει κρατήσει ψηλά τη σημαία του αντιμνημονιακού προοδευτικού αγώνα που κράτησε στα ύψη τη σημαία του “ΌΧΙ” και που θα δώσει τον αγώνα αυτό, μέχρι το τέλος, μέχρι να κερδίσουμε», δήλωσε Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην έναρξη της ομιλίας του.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε πως «αποδείχθηκε ότι ο Πανελλήνιος, παρότι Πανελλήνιος, είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγάλο όχι που θέλουν να πούμε ξανά και να το πούμε μέχρι το τέλος».

Menu Title
http://www.tsantirinews.gr/