Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά - Tsantirinews.gr

Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά

 

Διοργανώνεται την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon κατέχοντας ηγετική θέση στην παιδική ενημέρωση και ψυχαγωγία αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά ενημερωτικών δράσεων και εκδηλώσεων για γονείς , εκπαιδευτικούς και παιδιά με τίτλο «nick in action».

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Παιδί και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες, Προκλήσεις , Κίνδυνοι» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τετάρτη, 2 Ιουλίου (10:00-16:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών , αίθουσα MC3 επίπεδο Ν. Σκαλκώτας).

Στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι γνωστό ότι τα παιδιά αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο «μπροστά σε έναν υπολογιστή». Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά σερφάρουν και παίζουν στο διαδίκτυο συχνά χωρίς έλεγχο και για πολλές ώρες. Η υπερβολική χρήση εξελίσσεται σε ορισμένες περιπτώσεις σε εξάρτηση, ενώ πολλές φορές σχετίζεται με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες ανηλίκων.

Το Nickelodeon πιστό στον σκοπό της κοινωνικής του προσφοράς και στο πλαίσιο των δράσεων προσανατολισμένων σε νέους και παιδιά, την οποία ανέλαβε ήδη από την έναρξη εκπομπής του προγράμματος του στην Ελλάδα, επιχειρεί κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μέσω ενός εποικοδομητικού δημόσιου διαλόγου, που θα διεξαχθεί μεταξύ των πλέον αρμοδίων φορέων από την πλευρά της πολιτείας και του επιστημονικού κόσμου, να πραγματευθεί όλα εκείνα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή και ασφαλή χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και παράλληλα με τις παθογένειες που προκαλείται από τη λανθασμένη χρήση, τις αιτίες, αλλά και τις λύσεις του από την άλλη. Στόχος του η πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, εργαστηρίων (workshops), καθώς και ελεύθερων ανακοινώσεων, όπου θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, με εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από τον ελληνικό χώρο, σε συνεργασία με οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες, αλλά και πανεπιστήμια διεθνούς κύρους.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου και τη συμμετοχή παιδιάτρων, ψυχολόγων, επιχειρηματιών, αθλητών κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.nickinaction.gr.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη υπό την προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλισης θέσης. Δηλώστε της συμμετοχή σας και κάντε κράτηση της θέσης σας στα τηλέφωνα του Nickelodeon 210 6871140 και 6932749713, στην κυρία Αντιγόνη Αναστοπούλου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας με ένα κλικ εδώ.

Menu Title
http://www.tsantirinews.gr/