ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Archives - Tsantirinews.gr

Category Archives: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας

Έκρηξη σημειώθηκε σε πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται στη Φλαμανβίλ της Γαλλίας, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κίνδυνος διαρροής πυρηνικής ενέργειας απομακρύνεται, σύμφωνα με τις γαλλικές αστυνομικές αρχέςΣύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον πέντε άτομα, τα οποία έχουν εισπνεύσει τοξικά αέρια, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των τραυματιών θα αυξηθεί.

Κάτι παράξενο συμβαίνει στον αρκτικό κύκλο

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στις αρκτικές περιοχές πέριξ του Βορείου Πόλου, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ατμόσφαιρα, οι οποίες εμποδίζουν τον σχηματισμό των πάγων, προβληματίζουν τους επιστήμονες.

H Μεσόγειος είναι πιο ευαίσθητη και άρα ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή

Αν η άνοδος της θερμοκρασίας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ξεπεράσει τον ενάμιση βαθμό Κελσίου, τότε πολλά εδάφη γύρω από τη Μεσόγειο, στη Νότια Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, κινδυνεύουν με ξηρασία και ερημοποίηση.

Η τρύπα του όζοντος σύντομα θα εξαφανιστεί!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ήμερα προστασίας του στρώματος του όζοντος, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η τρύπα που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας των ρύπων μικραίνει και σύντομα μάλιστα θα εξαφανιστεί.

«Υπερθέρμανση» για το θαλάσσιο εμπόριο

Ερευνα: Επιπτώσεις στη μεταφορά άνθρακα.
Σοβαρές επιπτώσεις στη ναυτιλία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου θα επιφέρουν οι προσπάθειες για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μια νέα έρευνα από τη Wood Mackenzie δείχνει μια πτώση κατά 40% στο εμπόριο θερμικού άνθρακα (thermal coal) που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας εάν τεθούν όρια στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη (μέχρι δύο βαθμοί Κελσίου), όπως είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί από τη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Φάλαινες περικύκλωσαν σκάφος

Drone κατέγραψε μοναδικές εικόνες στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλυδωνίας στο νότιο τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι επιβάτες ενός σκάφος είδαν από κοντά -έστω και με αυξημένο το αίσθημα του φόβου- τρεις φάλαινες να περικυκλώνουν το σκαρί τους και εν συνεχεία να αποχωρούν…

Το μαγνητικό πεδίο της γης, άρχισε να χάνει την συνοχή του

Τι είχε κάνει τα μαγνητόμετρα να τρελαθούν τις τελευταίες ώρες στην Βόρεια Ευρώπη, είναι ένα εύλογο ερώτημα για πολλούς ερασιτέχνες ερευνητές.

Καλοκαίρι, τραγούδια για τον καλό μήνα!!!! Summer songs

Καλοκαίρι και μουσική πάνε πακέτο Τα καλύτερα κομμάτια για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η σπιτική συνταγή που… εξαφανίζει τα κουνούπια

Η θερμοκρασία έχει ανέβει και τα κουνούπια κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα βράδια του καλοκαιριού.

Η τρύπα του όζοντος συρρικνώνεται

Η τρύπα στην στιβάδα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική έχει αρχίσει να συρρικνώνεται, αποτελώντας μια θετική είδηση, δεκαετίες μετά από μια διεθνή συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση συγκεκριμένων ρυπογόνων ουσιών, είπαν επιστήμονες χθες σε έκθεσή τους.

Menu Title
http://www.tsantirinews.gr/