ΡΕΠΟΡΤΑΖ Archives - Tsantirinews.gr

Category Archives: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δίνουν ακίνητα για να ξεχρεώσουν

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται χιλιάδες πολίτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας είδαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν και τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να «χτυπούν» κόκκινο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από ποινικές διώξεις, ακόμα και φυλάκιση.

Έλληνες εφοπλιστές καταφεύγουν στη λύση του εκπλειστηριασμού πλοίων

Το εκρηκτικό κοκτέιλ του υπερδανεισμού, σε συνδυασμό με τη διαρκή αναταραχή και κρίση στη ναυλαγορά, δημιουργεί νέες πιέσεις στον κλάδο της ποντοπόρου, ιδιαίτερα στα φορτηγά, με τις εταιρείες που εμφανίζουν υψηλό δανεισμό αλλά και υψηλά κόστη λειτουργίας στον στόλο τους να είναι περισσότερο εκτεθειμένες.

Ασύλληπτος ο πυρήνας της 17Ν

Επιστολή με ισχυρισμούς για ασύλληπτο πυρήνα της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», αλλά και με αιχμές κατά πάντων για τη δίκη, απέστειλε στο «Εθνος» ο φυλακισμένος ως αρχηγός της οργάνωσης Αλ. Γιωτόπουλος.

Στην Ελλάδα ο Μπέπε Γκρίλο

Στον Πειραιά βρέθηκε ο ιδρυτής του ιταλικού κόμματος “Το κίνημα πέντε αστέρων”, Μπέπε Γκρίλο.

18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ …

Στις 28 Δεκεμβρίου του 1996, το ναυάγιο του εμπορικού φορτηγού «Δύστος» ανοικτά της Κύμης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα μικρό κορίτσι.

Την επομένη των Χριστουγέννων, το πλοίο με Πλοίαρχο τον Ιωάννη Τσιτσιρίκη και με πλήρωμα 21 Έλληνες ναυτικούς, απέπλευσε από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ-Ηρακλής Βόλου.

Είχε φορτωθεί με 5.300 περίπου τόνους τσιμέντο και θα ταξίδευε για τον Πειραιά. Ο καιρός όμως, δεν ήταν καλός. Μετά από 4 ώρες ταξίδι, το Δύστος έφτασε κοντά στη Σκιάθο.

Εκεί παρέμεινε για δύο ημέρες, καθώς οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις και η θάλασσα φουρτουνιασμένη για τα καλά.

Το πλήρωμα όμως, πίεζε τον καπετάνιο να ξεκινήσουν το ταξίδι, καθώς όλοι ήθελαν να κάνουν πρωτοχρονιά στα σπίτια τους.

Έτσι, το ταξίδι ξανάρχισε. Στις 8 το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου, το Δύστος είχε την τελευταία του επικοινωνία με το μότορσιπ Λένα.

Τα χαράματα της επόμενης ημέρας, το πλοίο Δύστος εντοπίσθηκε ανεστραμμένο να επιπλέει 3,5 ναυτικά μίλια ανατολικά από την Κύμη.

Ο μοναδικός που είχε καταφέρει να σωθεί ήταν ο δόκιμος πλοίαρχος Χρήστος Αναγνώστου, ο οποίος βρέθηκε επί μακρόν στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Οι υπόλοιποι 17 βρέθηκαν από δύτες του λιμενικού, πνιγμένοι, μέσα στο πλοίο και τρεις από ένα αλιευτικό, που είχε σπεύσει να βοηθήσει στη διάσωση

Από την έρευνα των πραγματογνωμόνων, ως αίτια του ναυαγίου θεωρήθηκαν:

-Η μετατόπιση φορτίου, λόγω των μετασκευών που υπήρξαν στο «Δύστος».

-Η προβληματική φόρτωση του πλοίου από το λιμάνι του Βόλου.

Οι παραπάνω αιτίες σε συνδυασμό με τη θαλασσοταραχή έκαναν το «Δύστος» να κλίνει προς μία κατεύθυνση με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Ο μοναδικός διασωθείς του «Δύστος», Χρήστος Αναγνώστου

Το 2001, έπειτα από μήνες πολύωρων συνεδριάσεων και έντονες διαμάχες των δικηγόρων με τους συγγενείς των θυμάτων, το δικαστήριο επέβαλε επταετείς καθείρξεις σε τρεις εμπλεκόμενους και πενταετείς φυλακίσεις σε έξι ανώτερα διοικητικά στελέχη της ΑΓΕΤ.

Όλοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με αναστολή.

Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί το 1970 με το όνομα Mina Entrego και στη συνέχεια χρονοναυλώθηκε από την ΑΓΕΤ-Ηρακλής για να μεταφέρει χύμα τσιμέντο.
Nikolaos Gonos/www.katohika.gr

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ

Θρίλερ με τη χαμένη πτήση.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ 162 ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΗΣ AIRASIA

Προσέγγιση του ιταλικού Super Puma, μέλος του πληρώματος έβγαλε αυτές τις φωτογραφίες

Οι επιβάτες στο κατάστρωμα περιμένουν τα Super Puma

Επί τόπου βίντεο μέσα απο την κόλαση του Norman Atlantic

Μέσα στο Norman Atlantic την ώρα της φωτιάς

Όλη η λίστα των επιβατών του Norman Atlantic

Στο πλοίο Norman Atlantic το οποίο φλέγεται στα ανοιχτά της Κέρκυρας βρίσκονται συνολικά 478 άτομα: 422 επιβάτες και 56μελές πλήρωμα από τους οποίους οι 268 είναι Έλληνες.

Ζευγάρι είχε εγκλωβιστεί στην γλύστρα και σύμφωνα με την Corriere della Sera νεκρός είναι ο άνδρας

Ένας νεκρός στο Norman Atlantic – Όλη νύχτα θα συνεχιστεί η επιχείρηση διάσωσης

Menu Title
http://www.tsantirinews.gr/