ΑΓΓΕΛΙΕΣ Archives - Tsantirinews.gr

Category Archives: ΑΓΓΕΛΙΕΣ

«Κυνηγούς» Ελλήνων φοροφυγάδων μέσω αγγελιών αναζητά το ΔΝΤ!

Δύο θέσεις ειδικών συμβούλων στη διαχείριση εσόδων για να εργαστούν στην Ελλάδα αναζητούν οι υπεύθυνοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και μάλιστα έβαλαν «αγγελία» στην οποία περιγράφονται αναλυτικά τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr στα απαραίτητα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι είναι η «γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία».

Μπορεί οι Γερμανοί εφοριακοί να αρνήθηκαν να έρθουν στην Αθήνα για να επιβλέψουν τους Έλληνες συναδέλφους τους αλλά το Ταμείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στο θέμα της φοροδιαφυγής.

Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που οι απεσταλμένοι του Ταμείου είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση στην είσπραξη φορολογικών εσόδων και αποφάσισαν να διενεργήσουν διεθνή διαγωνισμό. «Το ΔΝΤ αναζητά δύο ειδικούς για την πλήρωση θέσεων εργασίας συμβούλων διαχείρισης εσόδων, με έδρα την Αθήνα στην Ελλάδα. H διάρκεια της σύμβασης θα είναι αρχικά για περίοδο ενός έτους, με πιθανότητα επέκτασης έως τον Δεκέμβριο του 2013, ανάλογα με την επίδοση» γράφει χαρακτηριστικά στην αγγελία του το Ταμείο.

Στην ανακοίνωση μπορεί να μην αναφέρεται ο μισθός που θα εισπράξουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι αλλά απαριθμούνται ένα προς ένα τα προσόντα και οι ευθύνες που θα έχουν. Θέματα διαχείρισης της φορολογικής νομοθεσίας και υποχρεώσεων της Ε.Ε, συμμόρφωσης σε βασικές φορολογικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνει ελέγχους, είσπραξη χρεών, επίλυση διενέξεων και αρχειοθέτηση/πληρωμή φόρων.

Επίσης σε θέματα ανάπτυξης στρατηγικής και διαδικασιών διαχείρισης φορολογίας.Επιπλέον, οι γνώσεις σχετικά με θέματα διαχείρισης κοινωνικής ασφάλισης και εισφορών, όπως και θέματα ανάλυσης εσόδων και ανάλυσης κινδύνου συμμόρφωσης θα εκτιμηθούν. Αυτά τα προσόντα αφορούν μια ανώτερη θέση, στο πλαίσιο θεμάτων διαχείρισης της εθνικής φορολογίας και αναφέρονται σε ε

ργασία στο επιτελείο (κεντρικά γραφεία) και/ή σε εργασία σε περιφερειακά γραφεία.

Υποψήφιοι που μπορούν να γίνουν δεκτοί πρέπει να έχουν πανεπιστημιακό δίπλωμα, ή ισοδύναμα προσόντα σχετικά με επαγγελματική ενασχόληση, να μιλούν άπταιστα την Αγγλική, να διαθέτουν ισχυρές γραπτές και προφορικές επικοινωνιακές δεξιότητες να έχουν εξαιρετικές διαπροσωπικές ικανότητες συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού στην ομαδική εργασία, στη διατήρηση σχέσεων αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και τους χορηγούς και τη διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει η αγγελία θα προτιμηθούν υποψήφιοι που έχουν εμπειρία στη διοίκηση της φορολογικής λειτουργίας, συμμετάσχει σε προγράμματα αναμόρφωσης φορολογικού συστήματος, έχουν προηγούμενη εμπειρία στην οικοδόμηση διαχείρισης εσόδων (όπως συμμετοχή σε δραστηριότητες τεχνικής βοήθειας διοίκησης φορολογίας και σε οργάνωση και διεξαγωγή μαθημάτων εκπαίδευσης και εργαστηρίων), εμπειρία στη διοίκηση και εποπτεία τεχνικής βοήθειας και γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία»

Menu Title
http://www.tsantirinews.gr/